VERS RUNDVLEES VAN DE HOOGSTE KWALITEIT
Belgisch witblauw is een stuk vers rundvlees van de hoogste kwaliteit. De dieren van dit vleestype zijn zeer gespierd en worden ook wel de befaamde dikbillen genoemd. Deze massieve dieren zijn herkenbaar aan hun kleine kop, stevige billen en sterke spierontwikkeling. Dankzij deze stevige spierontwikkeling is het een vleesras bij uitstek geworden.
Bij Jo Herbots kennen we alle kwekers van Belgisch witblauw persoonlijk. We onderhouden een goede band en kijken er mee op toe dat de dieren in de beste omstandigheden gekweekt worden.
.
Markant en gespierd uiterlijk dat garant staat voor lekker vlees
De naam witblauw komt van het uiterlijk van de runderen. Deze varieert van volledig witte dieren tot runderen met witte en zwart-blauwe vlekken. De runderen kunnen er behoorlijk intimiderend uitzien door hun mooi gevormde en gespierde uiterlijk. Kenners omschrijven dit als dubbel gespierd. Doordat de spieren genetisch op een zeer geraffineerde manier zijn ontwikkeld, is het rundvlees extreem mager, sappig en mals.