


MALS EN SAPPIG: MAGER KALFSVLEES.
Kalfsvlees is lekker mals en sappig. Kalfsvlees is magerder dan rundvlees en bevat evenzeer gezonde eiwitten. Bij Jo Herbots verwerken we hoofdzakelijk dikbilkalveren. Bent u op zoek naar een heerlijk stukje vlees voor in uw schappen dat mager, mals en licht verteerbaar is? Dan maakt u met kalfsvlees de perfecte keuze. Deze vleessoort behoort tot de belangrijkste die in België en Europa geproduceerd wordt. Kalfsvlees heeft niet alleen een subtiele en verfijnde smaak, maar is ook rijk aan belangrijke voedingsstoffen.

Wat is het verschil tussen kalfsvlees en rundvlees?
Zowel kalfs- als rundvlees zijn afkomstig van een mannelijk of vrouwelijk rund. De leeftijd waarop ze geslacht worden, bepaalt de vleessoort. Tot 8 maanden spreekt men van kalfsvlees, tussen 8 en 12 maanden van jong rundvlees en vanaf 12 maanden is het rundvlees.

Blanc de veau heeft een zeer delicate smaak, met als vaak voorkomende delen een kalfsoester, een kalfsentrecote of een zwezerik. Bied zeker ook eens natuurlijk kalfsvlees of grasgevoed kalfsvlees aan. Wij zijn enthousiast en vertellen er u bij Jo Herbots graag meer over.
Qua smaak en textuur zijn kalfs- en rundvlees niet te vergelijken. Kalfsvlees heeft relatief weinig bindweefsel en daardoor een malsere structuur dan rundvlees. Dit geeft een subtiele en fijne smaak aan het vlees. De smaak van rundvlees is – vooral vers – minder uitgesproken. Voor een intensere smaak en fijnere textuur laat u deze vleessoort het best enkele weken rijpen.

Kalfsvlees heeft een hoge voedingswaarde
Behalve het verschil in smaak bevat kalfsvlees heel wat belangrijke en gezonde voedingsstoffen. Hoewel het iets minder ijzer bevat dan rundvlees is kalfsvlees rijk aan eiwitten, vitamine B3, B12 en zink. Het vlees is licht verteerbaar en daarom ideaal voor een evenwichtig en gezond voedingspatroon.
Jo Herbots kiest voor de korte keten
Als vooruitstrevende slagerij kiezen wij zo veel mogelijk voor de korte keten en Belgische kwaliteitsproducten. En dat is ook het geval voor het kalfsvlees dat wij zelf inkopen en versnijden in onze slagerij. U bent altijd welkom bij ons voor een heerlijk stukje mals kalfsvlees.

Makkelijk te bereiden en te combineren
Kalfsvlees biedt een geweldige variëteit in de keuken. Zo zijn kalfsfilet of -rug geschikt om te bakken of te braden. Kalfsnek en -schenkel zijn dan weer ideaal om te stoven of te koken. Het vlees is niet alleen eenvoudig te bereiden maar ook eindeloos te combineren met andere ingrediënten, zoals groenten, pasta en sauzen. Zo biedt u uw klanten een lekkere en veelzijdige vleesoptie.
Kalfsvlees wordt bij voorkeur rosé geserveerd. Uw klant laat het vlees vooraf op kamertemperatuur komen. Voor een heerlijk mals resultaat laat de klant het vlees na het bakken even rusten onder aluminiumfolie. Op onze receptenpagina vindt u een simpel maar lekker puur gerecht met kalfsfilet en spruiten-appelsalade, die u in uw winkel kunt gebruiken.
